Blog

İklim Değişikliği ve Afet Çalışma Gurubu Mayıs Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

İklim Değişikliği ve Afet Çalışma Gurubu mayıs ayı toplantısını, Yürütme Kurulu Üyemiz İdris Durmuş’un katılımıyla gerçekleştirdi. Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının bu ay ki misafiri Jeofizik Mühendisleri Odasından, Jeofizik Mühendisi Güven KESKİN oldu. “Afet Zararlarını Azaltmak ve Sürdürülebilir Bir Kent İçin Jeofizik Mühendisliği Uygulamaları” konusu ile ilgili sunum gerçekleştiren Keskin, katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıya katılım gösteren herkese şükranlarımızı sunarız.

Başhekimden Kent Konseyine Ziyaret

Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç, Yalova Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, kendisini makamda misafir ederken, yürütme kurulu üyeleri; Volkan Yılmaz, İdris Durmuş, Mehtap Hiçyılmaz, Doğan Doğru, Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş eşlik etti. Hastanedeki son durum hakkında bilgilendirmede bulunan Ergenç, en kısa zamanda hastanedeki eksiklerin giderileceğini ve istediğimiz noktaya geleceğini belirtti. Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir; “ Kentimiz için büyük önem taşıyor. Kentin en büyük yükünü burası çekiyor. Bizler de biliyoruz ki çok fazla hasta başvuru yapıyor ve bazı branşlarda personel eksikliği var. Sıra bulamama v.b. durumlar da bunu takip ediyor.  Ancak Sayın Başhekimimiz Hasan Bey’in açıklamalarından sonra biraz da olsa gönlümüze su serpildi. İnancım o ki en kısa zamanda bütün sorunlar en aza indirilecektir. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkürlerimiz sunuyorum.” Dedi.

Ziyaretlere Devam Ediyoruz

Yalova Kent Konseyi olarak, yerel seçimlerin bitmesiyle birlikte başlattığı “hayırlı olsun” ziyaretlerine devam ediyoruz.
Çiftlikköy Belediyesini kazanan Adil Yele ve Altınova Belediyesini kazanan Yasemin Fazlaca’ya gerçekleştirilen ziyaretlerde yapılabilecek ortak çalışmalardan ve ortak paydada gerçekleştirilmesi elzem olan konulardan bahsedildi. Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir; “ Her gittiğimiz yerde üzerinde durduğumuz konular var. Kentlilik bilinci, kent konseylerinin kurulması ve kent konseyleriyle birlikte çalışılması. Bunlar bizler için önemli. Değerli başkanlarımıza da bunları iletiyor ve detaylı olarak açıklıyoruz. Kendileri de bizleri memnuniyetle karşılıyor ve de ılımlı bakıyorlar, kent konseyi adına teşekkürlerimiz iletiyorum. Ayrıca bu zamana kadar yaptığımız çalışmaların olduğu kitapçığımızı da kendilerine sunuyoruz amacımız yardımcı olmak, ilerledikleri yolda, halka hizmet adına rehberlik edebilmek.” Dedi.

Sanat Engel Tanımaz

Yalova Kent Konseyi Başkanımız Mustafa Kandemir, Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nin düzenlemiş olduğu sergiye katıldı. “Sanat Engel Tanımaz” sloganıyla, Anne ve Çocuk temalı el işi ürünlerin sergi açılışıyla başladı. Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı ve Spastik Engelliler Federasyon Başkanı Murat Arslanhan ‘ın ev sahipliğinde Halil İnalcık Kültür Merkezinde düzenlenen sergi iki gün boyunca Yalovalılarla buluşacak. Sergiyle alakalı olarak görüşlerini sunan Mustafa Kandemir; “ Yine harika bir etkinlikteyiz. Birbirinden yetenekli kardeşlerimizin el emeği göz nuru eserleri görmek bizleri mutlu ediyor. Sanat Engel Tanımaz söyleminin somut hali burada gözler önüne seriliyor. Kendilerini tebrik ediyor ve bütün Yalovalıları sergiye davet ediyorum.” Dedi.

KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ YALOVA’DA TOPLANDI

Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’ in ev sahipliğinde Yalova’da toplandı. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Sedat Köse ve Yönetim Kurulu Üyelerinin misafir edildiği programda Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş ve Yürütme Kurulu Üyeleri Termal Otel’de buluştu. Toplantıya Termal Belediye Başkanı Sinan Acar, Termal İl Genel Meclis Üyeleri Recep Bahar ve Özgür Bayraktar da katılım gösterdi. Görüşmede gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan proje ve etkinlikler hakkında istişare edildi. Toplantı sonrası Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Sedat Köse tarafından Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir’e, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş’a ve Termal Belediye Başkanı Sinan Acar’a hediye takdim edildi. Program fotoğraf çekimiyle son buldu.

DUR! BANA ENGEL OLMA

Yalova Kent Konseyi Engelli Meclisimizin düzenlediği farkındalık programı ilgi gördü. Yalova Halil İnalcık Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Yalova Kent Konseyi Başkanımız Mustafa Kandemir, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreterimiz Erkan Çetintaş, Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerimiz, Biz de Varız Engelliler Derneği Başkanı Ergül Dağcı, Spastik Engelliler Federasyon Başkanı Murat Arslanhan ve Beyazay Derneği Başkanı Fatih Olğun katılım gösterdi.
Etkinliğin açılış konuşmasını Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanımız Hüseyin Özdemir yaparken; “ Bazı önemli günlerde değil, hayatın içerisinde her zaman farkındalık oluşturmak için çalışacak ve bu bilinci oluşturmak için mücadele edeceğiz. Hep birlikte, tek hareket ederek bunu başarabiliriz. Yılmadan ve yorulmadan yolumuza devam edeceğiz.” Dedi.
Hayatın içerisinde yaşanan sorunları dile getiren konuşmacılar; Ömer Yazıcı bedensel engellilik, Mürvet Uzman otizim ile ilgili ve Olgun Kaya görme engeliyle bilgiler verirken, hayatlarının içerisinde yaşadıkları anları anlatmaları katılımcılar arasında ilgiyle karşılandı. Birçok sorunun yöneltildiği konferansta ele alınan en önemli sorunlar arasında; erişilebilirlik ve istihdam konularına ağırlık verdiler. Konuşmacılar bu konu başlıkları üzerinde yaşadıkları sıkıntıları belirttiler. Yalova’nın ülke içerisindeki diğer illere göre daha erişilebilir sınıfta gözükmesine rağmen hiç yeterli olmadığı, sarı işaret çizgilerinin üzerinde kafe işgallerinin, ağaçların, tabelaların olduğunu belirttiler. Ayrıca kentlilerin normal hayatlarında çok fazla duyarlılık göstermediklerini, yol çalışmalarında önlem almadıklarını, kaldırım geçiş rampalarının önüne araba park etmeleri üzerine yaşadıkları sorunları da belirttiler. Ayrıca görme engelli vatandaşların karşıdan karşıya geçerken ya da toplu taşımayı kullanırken büyük sorun yaşadıklarını, sesli uyarı sisteminin kentimizde olmadığını, bunun da görme engelli bireylere büyük sorun yaşattığının üzerinde durdular.

Hayırlı Olsun Ziyaretleri Devam Ediyor

Yalova Kent Konseyi olarak hayırlı olsun ziyaretlerine devam ederken bu sefer ki duraklarımız İl Özel İdaresi ve Termal Belediyesi oldu. Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş ve Yürütme Kurulu Üyeleri Mehtap Hiçyılmaz, Volkan Yılmaz, Selahattin Aras, Doğan Doğru, Arzu Demir, İdris Durmuş, Kubilay Özer, Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Engelli Meclisi Başkanı Hüseyin Özdemir ziyaretlerde yer aldı. İlk olarak yeniden göreve seçilen İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’i ziyaret eden heyetimiz, hayırlı olsun dileklerini iletirken, gerçekleştirmiş oldukları projeler ve gelecekte planladıkları etkinlikler ile ilgili detaylı bilgi verdi. Yakın zamanda Kent Konseyleri Birliğinin kentimizde gerçekleştirecekleri programlar hakkında istişare yapıldı. Sonraki ziyaret, ikinci dönemini yapacak olan Termal Belediye Başkanı Sinan Acar’a oldu. Kent Konseyine desteklerini her zaman sunan Sayın Acar’a, ilçede de kent konseyinin kurulması adına davette bulunuldu. Ziyaretler çiçek hazırlanan rapor kitapçığının takdimi ile son bulurken, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ziyaretlerle ilgili olarak; “Her geçen gün büyüyen ve gelişen kentimizin seçilmişleriyle olan görüşmeler önem arz ediyor. Bize gelen talepleri ve konseyimizin mutfağında şekillenen fikir ve önerileri doğrudan iletme şansımız oluyor. Ayrıca seçilmişlere yol haritası olması için hazırladığımız rapor kitapçığını da birinci elden iletiyoruz. Kent Konseyinin olmadığı ilçelerimizde de kurulması için davette bulunuyor ve de bulunmaya da devam edeceğiz.” Dedi.

Kültür Turizm ve Sanat Çalışma Grubu Toplandı

Kültür Turizm ve Sanat Çalışma Grubu mayıs ayı toplantısını yürütme kurulu üyemiz Mehtap Hiçyılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Yalova’da doğa turizmi aktiviteleri gündemiyle toplanan çalışma gurubu Doğadayız Etkinlik Grubu Kurucu Lideri Akın ERGÜL ve Doğanın Ezgisi Grubu Kurucu Lideri Yaşar AYDIN’ ın sunumlarıyla konuyla ilgili bilgi aldılar. Toplantıyı düzenleyen Çalışma Gurupları Koordinatörü Aysun Mengüverdiye’ de ve katılım gösteren herkese teşekkür ederiz.

Hayırlı Olsun Ziyaretlerine Başladık

Yalova Kent Konseyi, yerel seçimlerin bitmesiyle birlikte göreve devam eden ve yeni başlayan belediye başkanlarını ziyarete başladı. Yürütme kurulu üyeleriyle birlikte düzenlenen ziyaretlerin ilki Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’a oldu. Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ziyaretlerin amacı hakkında açıklama yaparak; “ Bu ziyaretlerimizi bizi kabul eden belediye başkanlarımızın hepsine yapacağız. Hem hayırlı olsun dileklerimizi iletecek hem de bu zamana kadar yapılan çalışmalarla ilimiz adına elde ettiğimiz bilgileri başkanlarımıza sunacağız. Elde ettiğimiz bilgilerin tamamı, bu ilde yaşayan insanlardan geliyor yani doğrudan halkın talepleri. Bu da hem bizim için hem başkanlarımız için hem de ilimiz için önemli. Hazırladığımız kitapçıkla kısa bir yol haritası sunmuş oluyoruz. İlk ziyaretimizi de Avni Başkanımıza gerçekleştirdik, kendisi de bizleri samimi şekilde karşıladı. Kent Konseyimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum.” Dedi. Ziyarete; Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Doğan Doğru, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz ve Çınarcık İlçesi Kent Konseyi Başkanı Tuncay Okatan katıldı. Ziyaret, kitapçık sunumu ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.